English

Project Overview

Social Media Results

Formula: views + (likes x 3)
Result: 662 + (168 x 3) = 1166
Social media rating result: 1,166

Okos kesztyű

Media Type: Video
Korunk egyik törekvése a fogyatékkal élők életének megkönnyítése. Erre a célra már rengeteg eszközt kifejlesztettek, mely segítséget nyújt sok helyzetben a rászoruló embereknek.
Az eszköz a jelbeszéddel való kommunikálást segíti oly módon, hogy az lehetővé tegye az információcserét azon emberek számára, akiknek nincs idejük, lehetőségük megtanulni ezt a nyelvet.
Az eszközöm alapötletét a flex szenzorok adták, melyeket működés közben megfigyelve, arra a következtetésre jutottam, hogy ezeket az érzékelőket lehet olyan helyen is alkalmazni, ahol gyors mozgásváltoztatás során keletkező adatok rögzítésére van szükség. Így jutottam el a gondolatig, hogy ezeket a szenzorokat akár a jelbeszédben is lehet alkalmazni. Az illetőnek csupán egy olyan kesztyűt kell viselnie, ami ezekkel az érzékelőkkel van felszerelve, ami leolvassa a kéz mozdulatait. Eszközöm igazi erőssége, a jelnyelvet beszéddé alakító rendszer. Ez lehetővé teszi a kommunikációt a sérültnek olyan emberekkel, akik nem tanulták meg a jelnyelvet. Ezt oly módon kiviteleztem, hogy a kesztyű a bekért adatokból kikeresi az azokra illő szót egy virtuális szótárból, és összepárosítja az audiofájlal, amit egy hangszóró játssz le.
Project Description in English
Nowadays one of the biggest challenges how to facilitate the life of people who have disabilities. For this purpose many device have been developed so far which can assist in many situation for the people who need.
My device is able to help the communication in the sign language for those people who haven’t got opportunity or enough time to study this language.
The fundamental conception of my equipment is the flex sensors. These sensors can be used to detect bending then convert them into resistance values. When a person gestures, the flex sensors bend with the fingers. In the sign language not only fingers moves but hands as well vertically and horizontally. These motions need to be detected too. So I use a simple accelerometer. An Arduino nano receives these resistance values and compares with the sign language’s word values.
If the scanned data is equal with the language’s word value the Arduino sends the word’s audio files (which are stored on an SD memory card) to a speaker. Since this audio signal is faint therefore I need to build an audio amplifier.
1,166
662
168
Okos kesztyű
Tóth BenceAG2VideoHU

Random ProjectsView All Projects

Finalist
142
106
12
Spitchy
SpitchyAG2VideoAT
70
70
0
Le clonage
Le clonageAG2PosterRO
Finalist
1,005
831
58
Charlie bit my finger....
Enkel KurtiAG1VideoSE
Finalist
194
182
4
IN VITRO CULTIVES
ANDRÉS PENS...AG1Pres.ES